Katse horisonttiin, syksyisiä skenaarioita

Juhannukseen on enää muutama päivä jäljellä. Kesä on tullut vauhdilla ja ainakin osa toiminnasta on normalisoitunut poikkeuksellisen kevään jälkeen. Pahin skenaario viruksen etenemisen ja vaikutusten osalta ei onneksi toteutunut. On kuitenkin selvää, että monelle meistä kevät aiheutti peruuttamattomia vahinkoja, varmasti myös jotain hyvääkin tai ainakin opittavaa.

Nyt ollaan kuitenkin tässä ja tästä ponnistetaan eteenpäin, ensin kesän yli ja kohti lähestyvää syksyä. Miltä maailma näyttää silloin? Monenlaista asiantuntijaa ja näkemystä on liikkeellä. Tässä on oma pohdintani.

StartHUB tila saatiin aukaistua, rajoitukset ja turvallisuus huomioiden, toukokuun puolessa välissä. Toistaiseksi rajoitukset ovat voimassa 31.7.2020 asti ja jatkon osalta päätökset tehdään vallitsevan tilanteen mukaisesti elokuussa. En ole ennustaja, mutta toivon, että elokuussa meillä on edelleen vapaampi toimintaympäristö. Tämä mahdollistaa StartHUB-toiminnan jatkokehittämisen ja mielenkiintoisten, innostavien ja asiantuntevien sisältöjen tarjoamisen kaikille teille mukana oleville yrityksille.

LABissa olemme varautuneet syksyn osalta muutamaan erilaisen skenaarioon: tautitilanteen vaihteluun, kevään kaltaiseen sulkutilanteeseen, mutta myös toiminnan normalisoitumiseen. Olemme varmasti paremmin varautuneita tulevaan tilanteeseen kuin mitä keväällä olimme. Opimme kuitenkin sen, ettei hyväkään varautuminen auta, jos tilanne on täysin uusi.

Sisällöllisesti meillä on kehitteillä paljon uutta tarjontaa yrityksille ja yhteistyökumppaneillemme. Kaipaamme ja tarvitsemme edelleen sinulta ajatuksia ja ideoita konkreettisesta hyödystä ja toiminnasta, jossa voimme olla mukana yrityksesi kasvussa ja kehittymisessä.

Tässä vaiheessa kesää korkeakoulumaailma hiljenee. Koronakeväänä hiljentymistä ei ehkä havaitse, mutta seuraavat 7-8 viikkoa elämme hiljaiseloa, uuden sesongin alkaessa taas elokuun puolenvälin jälkeen. Täysin emme ole kuitenkaan kiinni ja aina meistä jonkun tavoittaa, kun tarve on. Henkilöstömme osalta olen erittäin tyytyväinen, että lomakautemme taas alkaa, koska monen asiantuntijan osalta kevät on ollut kohtuuttoman kuormittava. Laajemmin ajateltuna mietin kuitenkin, että jossain vaiheessa muutos on väistämätöntä. Harvalla toimialalla on enää mahdollista toimia näin.

Haluan toivottaa sinulle, henkilöstöllesi ja yhteistyökumppaneillesi erinomaista kesää. Toivottavasti mahdollisuudet akkujen lataamisen löytyvät ja olemme syksyllä yhä vahvempia kohtaamaan ne tilanteet, joita meille tulee vastaan. Ja miksi emme olisi – tämähän koko yhteisen tekemisen ydin on.

Oma tavoitettavuuteni kesällä on rajallinen, mutta voit aina heittä tekstiviestillä soittopyynnön (040-6313800).

Kesäterveisin
Henri