PikaPay ja Betomo Dream 2023 voittajat

kuvat:  Niki Soukkio

Jokaisella startup-yrittäjällä on unelma, the Dream, luoda omasta ideastaan tunnettu, myyvä, skaalautuva ja jopa kansainvälinen menestys. Tämän eteen töitä tehdään Lahdessa, LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella, StartHubilla. Omien jäsenpalveluidensa lisäksi Päijät-Hämeen ainoa kasvuyritysten kiihdyttämö järjesti kaikille startupeille avoimen pitchaus-tapahtuman, Dreamin 6.10.2023 Lahden keskustassa.

Dream StartHubLahti Startup Startupcommunity cityoflahti startupbusiness lahtibusinessregion community yhteisö startups entrepreneurship yrittäjyys incubator accelerator pitching investors mentors pitchingcompetition startupevent keynotespeakers NikiSoukkio

Dream järjestettiin Kuja Lahden tiloissa, Lahden keskustassa

Startup -luokan pääpalkinto oli 10 000 €, jonka voittajan päätti Dreamiin kutsutut sijoittaja- ja sponsoripaneeli. ”Kymmenen finalistin esittelyn lisäksi halusimme osoittaa valtakunnallisesti, että potentiaalisia startupeja kasvaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Paikalle kauempaa saapuneiden vieraiden ja panelistien ylistävät kommentit tapahtumasta ja sen sisällöstä todistavat, että Lahdestakin on muodostumassa startup -kaupunki”, kertoo StartHubin Growth Hacker Tanja Keskitalo jatkaen: ”Tapahtuman voittajia eivät olleet pelkästään kilpailuluokkien voittajat. Sijoituskeskusteluja käytiin laajemmin finalistien, sekä paikalle saapuneiden yhteisömme jäsenien kanssa. Tämä oli yksi tapahtuman selkeä tavoite, sillä mahdollistamalla kohtaamiset meillä kasvaneilla ideoilla on yhä enemmän mahdollisuuksia kasvupotentiaaliin.”

Startup -luokan kaikki yritysideat koettiin innovatiivisiksi, ja mikä tärkeintä oikeiden, olemassa olevien ongelmien ratkaisijoiksi. Kilpailun kovan tason vuoksi voittajaksi vain pisteiden marginaalierolla julistettiin PikaPay. PikaPay on sovellus, jonka tahtotila on helpottaa meidän jokaisen kaupassa käyntiä niin, että tuotteet skannataan jo kerätessä sekä maksetaan sovelluksen kautta ilman ajan käyttöä kassajonoissa. Paneeli korosti, että PikaPay on innovaatio meidän kaikkien arkeen, ja kasvupotentiaalia on. Yleisön suosikiksi nousi 18 Wheels -yritys, jonka innovaatio on sähkövoimainen, hankalimmatkin maaston esteet ylittävä 18-pyöräinen mönkijä.

 

Dream StartHubLahti Startup Startupcommunity cityoflahti startupbusiness lahtibusinessregion community yhteisö startups entrepreneurship yrittäjyys incubator accelerator pitching investors mentors pitchingcompetition startupevent keynotespeakers NikiSoukkio

Tapahtuman pitchaus järjestettiin lähes täpötäydessä Finnkino Kuvapalatsin salissa

Koska StartHubin toiminta on vahva osa LAB-ammattikorkeakoulua, tapahtuma tarjosi lisäksi viidelle opiskelijaryhmälle mahdollisuuden esitellä oma liikeideansa aamupäivän tapahtumalavalla. Sekä panelistit että yleisö kehuivat vuolaasti opiskelijoiden esiintymisvarmuutta sekä pitchausaineistojen korkeata tasoa. Opiskelijasarjan voittaja Betomo palkittiin lipuilla Slushiin. Betomo perustuu ideaan, jossa sähköistä kuvantamista käytetään betonirakenteiden kosteusmittaukseen, ja sen kohdeasiakkaita olisivat mm. rakennusyhtiöt. Panelistit näkivät sillä olevan valtava mahdollisuus suurillekin kansainvälisille markkinoille mm. vientituotteeksi Lähi-Itään.  Helsingin kauppiaitten yhdistys palkitsi syksyllä StartHubin jäseneksikin nousseen Ailunen 1000 € erikoispalkinnolla. Ailunen tavoite on tuoda käyttäjilleen maksuttomat kuukautissuoja-annostelijat julkisiin tiloihin ja mm. oppilaitoksiin.

Dream StartHubLahti Startup Startupcommunity cityoflahti startupbusiness lahtibusinessregion community yhteisö startups entrepreneurship yrittäjyys incubator #accelerator pitching investors mentors pitchingcompetition startupevent keynotespeakers

Opiskelijaidean voittaja Betomo sai liput tämän vuoden Slushiin, jotka Innovategy hänelle sponsoroi

 

Maksuttomaan tapahtumaan saapui runsaasti paikallisia yrittäjiä ja alueen elinkeinoelämän vaikuttajia. Startup pitchausta oli kuuntelemassa lähes täysi elokuvateatteri. ”Pitchaus on nopeatempoinen, erittäin mielenkiintoinen tapa esitellä liikeideaa. Dream tarjosi uusimpien liikeideoiden ja innovaatioiden lisäksi hyvin erilaisia näkemyksiä siitä, miten luoda omasta tai edustamastaan yrityksestä kiinnostava hissipuhe”, päättää Keskitalo.

Dream StartHubLahti Startup Startupcommunity cityoflahti startupbusiness lahtibusinessregion community yhteisö startups entrepreneurship yrittäjyys incubator accelerator pitching investors mentors pitchingcompetition startupevent keynotespeakers NikiSoukkio

Tapahtuman tuotanto oli StartHubin oman tiimin käsissä. Tekniikan tapahtumaan toimitti KMU

 

Kiitos runsas lukuiselle yleisölle, rohkeille startuperille sekä opiskelijatiimeille ja erityisesti tapahtuman mahdollistajille! Julkaisemme ensi vuoden Dreamin päivämäärän lähiviikkoina.

Tapahtuman sponsorit: Helsingin kauppiaitten yhdistys,  OP Päijät-Häme & INNOVATEGY

Tapahtumakumppani: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Lahti Region Development LADEC Ltd

StartHubin mahdollistajat: Lahden kaupunki / City of Lahti LAB University of Applied Sciences & ISKU

 

StartHub on vuonna 2019 toimintansa aloittanut uusien liikeideoiden kiihdyttämö ja hautomo. Tiiviissä yhteisössä synnytetään uusia menestysyrityksiä Lahden seudulle ja autetaan ideasta eteenpäin. Yhteisössä toimii tällä hetkellä lähes 40 aktiivista startupia, joille kokonaisuus on maksuton. Toimitilat sijaitsevat LAB Lahden kampuksella Mukkulassa. Toiminnan rahoittavat Lahden kaupunki, LAB-ammattikorkeakoulu ja Isku Oy. www.starthub.fi