10 000 € Unelmaan

Jokaisella startup-yrittäjällä on unelma, the Dream, luoda omasta ideastaan tunnettu, myyvä, skaalautuva ja jopa kansainvälinen menestys. Tämän eteen töitä tehdään Lahdessa, LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella, StartHubilla. Omien jäsenpalveluidensa lisäksi Päijät-Hämeen ainoa kasvuyritysten kiihdyttämö StartHub järjestää kaikille startupeille avoimen pitchaus-tapahtuman, juurikin unelmista syntyneen, Dreamin lokakuussa 2023.

”Dream on Lahden alueen suurin sijoittajatapahtuma”, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava, StartHubin Event Manager Mikko Kittelä jatkaen: ”Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran, ja tällä kertaa lokakuun 6. päivä Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen persoonallisella Kujalla, yhdistyen Finnkino Kuvapalatsin tiloihin.”

Tapahtuman julkinen haku on avoinna nyt. Sen kautta valitut viisi potentiaalista opiskelijaryhmää esittävät yritysideansa yleisölle, sekä 10 kiinnostavinta startup-yrittäjää pitchaavat liikeideansa sijoittajille. Startup -luokan voittajalle on luvassa jopa 10 000 € rahapalkinto. Dreamin tavoite on saada paikalle läpileikkaava kattaus Suomen eturivin sijoittajista päättämään pääpalkinnosta, sekä kohtaamaan startupeja kasvotusten. ”Haluamme osoittaa valtakunnallisesti, että potentiaalisia startupeja kasvaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, sekä auttaa heitä rahoituslähteiden löytämisessä”, summaa Kittelä jatkaen: ”Tapahtuman kautta nousseet parhaat startupit ja ideat pyritään poimimaan myös StartHubin jäseniksi, jotta tuellamme niistä muodostuisi skaalautuvia ja kansainvälistä kasvupotentiaalia omaavia yrityksiä.”

Koska StartHubin toiminta on vahva osa LAB-ammattikorkeakoulua, tapahtuma tarjoaa lisäksi viidelle opiskelijaryhmälle mahdollisuuden esitellä oma liikeideansa tapahtumalavalla. Opiskelijasarjan voittajat palkitaan lipuilla Slushiin. ”Lahden Lutes ry:n eli yrittäjähenkisten opiskelijoiden tapahtumatiimi on osa Dreamin tapahtumaorganisaatiota, ja he tuovat tähän sarjaan mukanaan oman näkemyksensä sekä verkostonsa”, kertoo Kittelä.

Tapahtumaan toivotetaan tervetulleeksi myös paikalliset yrittäjät, yrityksissä työskentelevät sisäiset yrittäjät ja alueen elinkeinoelämän vaikuttajat. ”Pitchaus on nopeatempoinen, erittäin mielenkiintoinen tapa esitellä liikeideaa. Dreamiin kannattaa saapua nimenomaan oppimaan, miten luoda omasta tai edustamastaan yrityksestä kiinnostava hissipuhe”, vakuuttaa Kittelä muistuttaen: ”Dream antaa myös vierailleen käsityksen uusimmista liikeideoiden trendeistä ja innovaatioista”

”Emme vielä tässä kohtaa voi julkistaa päivän Keynote Speakereita eli puhujiamme, mutta uskomme viimeistään heidän nimien julkistamisen jälkeen tapahtuman ennakkoilmoittautumisien tulevan täyteen, eli nyt kannattaa olla ajoissa”, vinkkaa Kittelä päättäen: ”Tässä kohtaa järjestelyitä otamme mukaan myös tapahtumasta kiinnostuneita kumppaneita. Rohkeasti yhteys StartHubille.”

Tapahtuma on maksuton osallistujilleen ja sen kieli on englanti.

Info on Dream website in english.

Hae mukaan tai rekistöidy vieraaksi: dream.starthub.fi