Yhteiskunta pysähtyi – StartHubin Online Accelerator auttoi startupeja verkossa

Mitä tehdään, kun koronapandemia pysäyttää yhteiskunnan, peruuttaa live-tapahtumat, sulkee coworking-tilat ja siirtää työskentelyn verkkoon? Silloin järjestetään virtuaalinen kiihdytysohjelma, joka tarjoaa startupeille kaiken saatavilla olevan tuen selviytymiseen ja kasvuun maailmantilanteesta huolimatta.

Tämänvuotisen Online Accelerator -kiihdytysohjelmamme teemana oli rahoituksen hankkiminen. Sen lisäksi keskityimme liiketoiminnan kiteyttämiseen vaikuttavaa pitchausta varten. Mentoreina ohjelmassa toimivat startup- ja sijoitusasiantuntijat Tomi Kaukinen (License to fail), Jussi Muurikainen ja Joona Seppänen (Liquido.vc) sekä Teemu Parkkinen (Advison).

KOKO OHJELMA VERKON VÄLITYKSELLÄ

Online Accelerator järjestettiin neljän viikon mittaisena kokonaisuutena touko-kesäkuussa. Mukaan valittiin 20 startup-yritystä toimialasta riippumatta. Ohjelmaan sisältyi asiantuntijoiden pitämiä sparrauspäiviä, yritysten itsenäistä työskentelyä ja sitä seuranneet yrityskohtaiset workshopit. Yhteinen osio huipentui pitchaus-tapahtumaan, josta itsensä finaaliin pitchasivat 5 yritystä. Nämä 5 yritystä jatkoivat sparrausta asiantuntijoiden kanssa ja pääsivät lopulta esittämään liikeideansa sijoittajille ja tavoittelemaan koko ohjelman voittoa.

KASVUYRITYKSET MONIPUOLISESTI ERI TOIMIALOILTA

Kiihdytysohjelmaa suunnitellessamme oli selvää, ettemme halua rajoittaa mukaan hakevia startupeja toimialan mukaan. On tärkeää, että kaikille annetaan samanlainen mahdollisuus menestymiseen – ajatusta vahvisti myös vallitseva poikkeustila. Ohjelmaan mukaan hakeneet ja siihen valitut 20 kasvuyritystä edustivatkin eri toimialoja aina kiinteistöalasta IT-konsultointiin ja pelin kehitykseen. Toimialarajattomuus mahdollisti ohjelmassa uudenlaisen avoimuuden piirin.

PITCHAAMALLA VOITTOON

Online Acceleratorin finaaliin tiensä selvittivät Canit, Latchback Games, Moneypenny, Statzon sekä Tavata Global. Kovatasoinen finaali järjestettiin perjantaina 12.6., jossa voittajan valinnan suorittivat Suomen etulinjaan kuuluvat alkuvaiheen sijoittajat. Kriteerinä oli paras pitchaus.

Finaalin ja koko ohjelman voittoon itsensä pitchasi lahtelainen Tavata Global, jonka liikeideassa kiteytyy B2B-kohtauttamiseen tarkoitettu matchmaking-palvelu. Vahva pitchaus vakuutti sijoittajapaneelin Tavatan liikeideasta ja sen takana toimivasta monialaisesta ja kunnianhimoisesta tiimistä.

”Most outside of the box business”-erikoismaininnan sijoittajilta sai Canit. Heidän liikeideansa keskiössä on mobiilisovellus, jonka avulla kuluttajat voivat myydä ja ostaa pantillisia pulloja, tienata sillä jopa satoja euroja kuukaudessa ja siten minimoida roskiin ja luontoon jäävien pullojen määrän.

Kiitos kaikille mukana olleille startupeille, sijoittajille sekä tietysti ohjelman mahdollistaneelle tiimille!

Kiinnostuitko StartHubin toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää? Ota yhteyttä: Mark Poutanen, mark.poutanen(at)lab.fi, 040 0918 761.