Kohti kesää ja tuntematonta

Lupauduin ajattelemaan kerran kuussa ääneen LABin näkökulmasta ajankohtaisia asioita ja herättämään keskustelua aiheista, joihin tarvitsemme teidän kaikkien näkökulmia.

Elämme toukokuun alkupuolta ja perinteisen korkeakoulukalenterin mukaan tähän ajankohtaan sijoittuu lukuisia ammatillisten verkostojen ja yhteistyökuvioiden tapahtumia. Kevään osalta opetus alkaa olla pikkuhiljaa paketissa, tosin osassa yksiköissä opetus jatkuu vielä toukokuun loppuun asti.

LABIn uutta strategiaa on toteutettu kohta nelisen kuukautta. StartHUB on strategian toteutuksessa isossa osassa ja toiminta lähti vauhdikkaasti liikkeelle tammikuun lopussa. Pian startin jälkeen maailma muuttui todella nopeasti ja dramaattisesti. Oletukset, joiden varaan LABin strategia oli alun perin rakennettu, hävisi ainakin hetkellisesti olemasta. Strategian tavoitteet, uudet työpaikat ja uudet korkeakoulutetut työelämässä ovat kuitenkin edelleen täysin valideja.

Samalla kun StartHubin ovet jouduttiin laittamaan toistaiseksi kiinni, otettiin LABissa muutamassa vuorokaudessa isoja digitaalisia ja toiminnallisia hyppyjä kohti tuntematonta. Saimme oman maistiaisemme startup-maailman todellisesta ketteryydestä ja muutosjoustavuudesta.

Tällä hetkellä teitä ja meitä yhdistää tulevaisuutta ajatellen muutama yhteinen kysymys. Milloin StartHub tila saadaan taas käyttöön ja miten tilassa toimivien yritysten toimintaedellytyksiä voidaan tukea alkuperäisessä StartHub-hengessä. Ensimmäisen osalta odotamme edelleen tarkentavaa ohjetta ja saamme sen varmasti pian käyttöömme.

Jälkimmäisen kysymyksen osalta oli ja on hienoa huomata, miten toimintaa on jatkettu melko mutkattomasti, vaikka tilat eivät olekaan käytössä. Samalla korviini on kantautunut viestejä, joissa tilan avautumista kaivataan kovasti kuten myös yhteisöllistä toimintaa muiden yritysten kanssa. Korostettakoon tässä vaiheessa, että viranomaisten määräysten noudattaminen ja työskentelyn turvallisuuden takaaminen ovat meille asioita, joista ei tingitä missään vaiheessa

LABin strategian mukaisesti haluamme, että meitä haastetaan samalla kun me haastamme aktiivisesti ulkopuolista maailmaa. Päätin haastaa henkilöstöämme pari viikkoa sitten seuraavasti: omana näkemyksenäni esitin, että meidän pitäisi ajatella yritysyhteistyö kokonaan uudella tavalla. Ilokseni sain huomata, että haasteeseeni vastatattiin nopeasti ja sain käsiteltäväksi kriittisiä, mutta vahvasti eteenpäin katsovia näkemyksiä.

Nyt heittäisin saman haasteen teille – miten te haluaisitte hyödyntää LABin osaamista ja osaajia oman toimintanne kehittämisessä? Mitä tuo apu olisi ja miten se pitäisi saada käyttöönne? StartHub on meidän suuntaan loistava alusta kehittää yritysyhteistyötämme kasvavien ja kehittyvien yritysten kanssa. Syötteet tähän voi toimittaa minulle sähköpostilla @lab.fi tai puhelimitse 040-6313800.

Kesä lähenee, oli vallitseva tilanne Suomessa ja maailmalla mikä tahansa. Meillä kaikilla katse on varmasti jo paljon pidemmällä, loppuvuodessa ja tulevissa vuosissa. Yritetään kaikki pysyä terveenä ja innovatiivisesti ratkaista eteen tulevat haasteet yhdessä myös kesän aikana.